25.03.2018
Kviekalven Bakgård 1 New Time har en særdeles eksklusiv farveantegning. Nogle har sagt, at faren er en Simmentaler og andre har ment, at faren må være af en speciel fransk race.
Nu har vi imidlertid forældreskabsbestemmelsen og faren er den amerikanske tyr JC 743 Fast Time.
New Time er eksteriørmæssigt en rigtig fin kalv, så den bliver i besætningnen. Den kommer dog næppe på dyrskue.
24.03.2018
Erik Vinter i Hammershøj mellem Viborg og Randers købte i 2013 tyren Bakgård 1 Halifax, der er efter Sdr. Ydby Apollo. Som det fremgår af det foto, som Erik har sendt til os, er han vokset betragteligt. Han bliver passet og plejet og er så god, som dagen er lang.
Han forventer dog, at blive kløet på ryggen hver gang, der skal hygges. Så kosten er altid i beredskab, som det ses. Fotografen har nok lige lagt den fra sig, mens der fotograferes.
Om nogle dage får han selskab af Bakgård 1 Nikki.
08.02.2018
Anni Søndergaard skrev for nogle uger siden et indlæg på Herefordforeningens hjemmeside med overskriften "Få den rigtige pris for dine kvier". Hensigten var, at vi som avlere skal sørge for at få den rigtige pris for kvier, der sælges til levebrug henset til tillægget fra Dansk Hereford Kød.
Vi leverede 2 kvier i uge 6. De var født i november 2015 og februar 2016. Altså den ene 2 år og 2 mdr. og den anden knapt 2 år.
Som afregningen viser, gav de 17771,71 kr. Hertil kommer Dansk Herefords tillæg på 4,50 kr = 3235,50 kr. + efterbetaling fra DC på 932,10 kr. (1,30 kr./kg). Det giver ialt 21.939,31 kr. svarende til 10.969,66 kr. pr. dyr.
Desværre var klassificeringen ikke høj nok til yderligere at få 1,50 kr./kg. efter aftalen med Danish Crown. Dog var klassificeringen 7,13 og 7,33 pænt overe racegennemsnittet på 6,5.
19.01.2018
Ekstrabladet skriver:
NØRREKÆR ENGE: - Hvis der kommer en ulv her igen - og jeg får muligheden - så skyder jeg den. Også selv om den er fredet...
Sådan lyder det fra Holger Ettrup, der driver fåreavl på hobbyplan i Nørrekær Enge ved Aggersund, efter det nu er endelig påvist, at det var en ulv, som sidst i november sidste år skambed et af hans Suffolk-får og få dage efter dræbte et andet.Via DNA fra spytprøver er det nu bevist, at det var en hanulv fra Lübtheen-koblet, der holder til sydøst for Hamburg, som havde taget turen op gennem Jylland til blandt andet Nørrekær Enge og videre op i Vendsyssel.
Selv har Holger Ettrup ikke været i tvivl om, at det var en ulv, som stod bag de voldsomme angreb. Og han har besluttet, at kommer der endnu et angreb, så sælger han og hustruen alle deres får.
- Det er ikke det økonomiske. Pyt med det. Det værste er, at dyrene lider. Vi driver altså ikke fåreavl for at dyrene skal mishandles ude på markerne. Det var et helt forfærdeligt syn, siger Holger Ettrup, som også har kødkvæg. Og kvæget er stadig mærket af, at der har været en ulv på blodigt besøg.
Stressede køer
- Lige siden ulveangrebet har det været utroligt nervøse og stressede, siger Holger Ettrup, som er ved at bygge ny stald til sine 32 stk. Hereford kvæg. På baggrund af ulveangrebet får han nu indrettet stalden således, at dyrene kan være inde hele året.
- Men det kan jo ikke være meningen. De skal have lov til at komme på græs. Det kan ikke passe, at der skal tages mere hensyn til ulve end til husdyr, siger Holger Ettrup, som ikke forstår, hvorfor der er folk, som finder det vigtigt at have fritgående ulve i Danmark. Og han har gjort sin egen stillingtagen op. Han skyder - fredede ulve eller ej. Hvis han får muligheden
Det var blandt andet spytprøver fra Holger Ettrups døde får, som gjorde det muligt at fastslå han-ulvens identitet og oprindelse ved at matche dens DNA-profil med det central-europæiske ulveregister. Det sker fordi Aarhus Universitet er en del af det central-europæiske ulvesamarbejde (CEwolf).
Hannen, som har fået kodenavnet GW781m, er søn af Lübtheen-koblet fra sydøst for Hamburg, hvor dets territorium dækker et militær øvelsesområde i delstaten Mecklenburg- Vorpommern.
Tak til Holger, der træder frem og gennem pressen kommunikerer med andre end lige kødkvægs - og fårefolk
13.01.2018
Bakgård 1 Keno i hård konkurrence
Vi så i Hereford bladet en omtale af den amerikanske Hereford konkurrence "Champion of the World" på tværs af lande over hele verden. Hver verdensdel udpeger bedste hundyr og bedste handyr. Dommere er 4 særligt sagkyndige og herefter yderligere internetbrugere. I Europa blev Bakgård 1 Keno, der nu befinder sig i Wales, udpeget som 3.bedste handyr - altså en bronzemedalje. Bakgård 1 Keno er efter Moeskær Keno 1222. Hans mor er Bakgård 1 Alien født 08.02.05. Den har netop fået sin kalv nr. 12.
Bedste han- og hundyr kommer fra Moeskær Polled Hereford og sølvmedeljen gik til Roost Hans Oluf, der er i Tyskland.
11.01.2017
Vi har lavet plan for inseminering i 2018. De udvalgte insemineringstyre er vist under menupunktet avl.
04.01.2018
Årets sidste kalv blev født på årets sidste dag. Det var en kviekalv Bakgård 1 New Time 39565-1285. Faderen er den amerikanske tyr JC 743 Fast Time 1SZ. Moderen er Bakgård 1 Julia, der igen er efter Gouldingpoll 1 Superduty. Vægten var 47 kg., men den blev født på under et kvarter. Aftegningerne er, som fotoet, viser ganske specielle. Det giver os anledning til at få foretaget en forældreskabsbestemmelse. Da det er en usædvanlig velproportioneret lang. og bred kalv, håber vi på, at det er en "ægte" hereford. Så bliver den i besætningen - ellers er det slagtning.